040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

WordPress handleiding hoofdstuk 3 : Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht.

De “vaste” onderdelen van je website worden op pagina’s geplaatst. Pagina’s vind je meestal ook terug in het navigatiemenu van een website. Zo zijn “Bobs homepage”, “Laat Bob je website bouwen”, “Laat Bob je website verbeteren” en “Contact met Bob” pagina’s op mijn website. Ook “Bobs blog” is een pagina, maar de tutorials en andere artikelen zijn berichten. Daarnaast worden berichten vaak gebruikt voor nieuws items, aanbiedingen etcetera.

In de basis zit er niet zoveel verschil tussen een bericht en een pagina. Het plaatsen en aanpassen van teksten en afbeeldingen werkt namelijk precies hetzelfde. Voor berichten zijn er wel enkele extra functies beschikbaar, maar daarover meer in hoofdstuk 4.

Het overzicht van al je pagina’s openen

Als je in het menu aan de linkerzijde op “pagina’s” drukt krijg je alle pagina’s van je website te zien, zoals in onderstaand voorbeeld:

wordpress handleiding paginas

Naast het kopje “pagina’s” zie je “nieuwe pagina” staan. Klik hierop om een nieuwe pagina aan te maken.
Daaronder vind je enkele kolommen, waarvan “titel” de belangrijkste is.

Een pagina bewerken

Door te klikken op een titel in deze kolom kun je de betreffende pagina direct bewerken. Je komt dan op de volgende pagina terecht :

wordpress handleiding pagina bewerken

Bovenaan de pagina zie je de tekst “pagina bewerken” staan. Direct daaronder zie je de titel van de pagina. Deze kun je eenvoudig aanpassen door in het titelvak te klikken. De titel wordt in het algemeen in een groter lettertype bovenaan de pagina weergegeven op je website.

Onder het titelvak zie je de tekst “permalink”. Dat is het directe adres van de betreffende pagina. Als je bijvoorbeeld www.bobdewebbouwer.com/wordpress-handleiding/ intypt kom je op deze pagina terecht. Bovendien is dit adres van belang voor je vindbaarheid in Google.

Je kunt de permalink eenvoudig aanpassen door simpelweg op de knop “bewerken” te drukken, maar doe dit alleen als je de pagina net hebt aangemaakt en niet tevreden bent over het adres. Anders kan het zijn dat er al links naar je pagina zijn en die werken dan opeens niet meer.

Staat er bij jou iets anders dan de titel van je pagina als permalink? In hoofdstuk 11 (instellingen) onder het kopje permalink lees je hoe je dat kunt aanpassen.

In oudere versies van WordPress zie je ook nog de knop “pagina bekijken” , als je daar op klikt zie je de pagina zoals bezoekers deze zien. Die functie vind je ook terug in de zwarte balk bovenaan, of door te klikken op de permalink. Ook de button “Verkorte URL verkrijgen” is vervallen, daarmee kon je een korter (maar meestal niet makkelijker) adres verkrijgen dat je kunt delen met anderen.

Onder de permalink zie je de tekst “media toevoegen”. Via deze link kun je afbeeldingen en video’s op de pagina toevoegen. Zie hoofdstuk 5 voor meer informatie daarover.

Rechts naast de tekst “media toevoegen” zie je twee tabbladen : “visueel” en “tekst”. Het tabblad “visueel” is de gewone “Word” weergave. Als je in dit tabblad teksten typt en deze bijvoorbeeld een andere kleur geeft of schuin zet wordt dit ook zo op je website weergegeven. Het tabblad tekst is bedoeld voor mensen die liever HTML code gebruiken.

De werkbalk in de WordPress tekst editor

Dat kan heel gemakkelijk met de werkbalk die je bovenaan het tekstvak ziet, die je ongetwijfeld ook kent uit Word of een andere tekstverwerker. Op de eerste knop van de bovenste rij vind je een selectieveld met de tekst “paragraaf” (of “alinea”).

wordpress handleiding werkbalk kopteksten

Als je daarop klikt zie je nog meer mogelijkheden. Als je een tekst selecteert kun je altijd een van deze mogelijkheden kiezen. Gebruik voor gewone tekst altijd “paragraaf” of “alinea” , voor de belangrijkste tussenkopjes gebruik je “koptekst 2”, voor iets minder belangrijke tussenkopjes gebruik je “koptekst 3” en voor de minst belangrijke tussenkopjes “koptekst 4”. Als je dat consequent doet heb je al een goede basis voor je SEO!

Zie jij alleen de bovenste rij van de werkbalk? Klik dan op de meest rechtse knop om ook de onderste rij weer te geven!

De andere icoontjes op de werkbalk hebben de volgende functies:

 • Wordpress editor werkbalk dikgedrukt Selecteer tekst en klik op deze knop om de geselecteerde tekst dikgedrukt weer te geven
 • Wordpress editor werkbalk schuingedrukt Selecteer tekst en klik op deze knop om de geselecteerde tekst cursief weer te geven
 • Wordpress editor werkbalk lijst Voeg een lijst in. Zet de cursor voor het eerste lijstitem en klik op deze knop om een lijst te maken.
 • Wordpress editor werkbalk genummerde lijst Voeg een genummerde lijst in. Werkt hetzelfde als bovenstaande knop, maar nu wordt de lijst automatisch genummerd.
 • Wordpress editor werkbalk blockquote Met deze knop maak je van de paragraaf waar de cursor staat een blockquote. Hoe dit precies wordt weergegeven verschilt per thema, maar in de meeste thema’s krijgt de betreffende tekst een opvallende weergave.
 • Wordpress editor werkbalk links uitlijnen Met deze knop lijn je de paragraaf waar de cursor staat links uit.
 • Wordpress editor werkbalk gecentreerd uitlijnen Met deze knop lijn je de paragraaf waar de cursor staat gecentreerd uit.
 • Wordpress editor werkbalk rechts uitlijnen Met deze knop lijn je de paragraaf waar de cursor staat rechts uit.
 • Wordpress editor werkbalk link invoegen Selecteer tekst en klik op deze knop om een link naar een andere pagina of website in te voegen.
 • Wordpress editor werkbalk meer button Met deze knop kun je de aangeven waar berichten in het berichtenoverzicht worden afgekapt. Zie hoofdstuk 4 voor meer informatie daarover.
 • Wordpress editor werkbalk meer onderdelen Zie jij alleen de bovenste rij knoppen? Klik dan op deze knop om de rest ook weer te geven.
 • Wordpress editor werkbalk tekst doorhalen Selecteer tekst en klik op deze knop om de geselecteerde tekst door te halen.
 • Wordpress editor werkbalk lijn Klik op deze knop om een horizontale lijn in te voegen.
 • Wordpress editor werkbalk tekstkleur aanpassen Selecteer tekst en klik op deze knop om de tekstkleur aan te passen.
 • Wordpress editor werkbalk plakken als platte tekst Als je tekst kopieert vanuit bijvoorbeeld Word kun je deze met of zonder opmaak plakken in WordPress. Als je deze knop aanklikt wordt de tekst geplakt als “platte tekst”, dus zonder opmaak.
 • Wordpress editor werkbalk opmaak verwijderen Heb je tekst geplakt met opmaak, of de opmaak aangepast en is deze niet naar wens? Selecteer de tekst en klik op deze knop om de opmaak te wissen.
 • Wordpress editor werkbalk speciaal karakter Met deze knop kun je speciale karakters invoegen, zoals é, €, © enzovoorts.
 • Wordpress editor werkbalk inspringen vergroten Met deze knop kun je een ingesprongen tekst (zie volgende knop) weer terug naar links verplaatsen.
 • Wordpress editor werkbalk inspringen verkleinen Met deze knop wordt de paragraaf waar de cursor in staat een stukje naar rechts verplaatst (inspringen). Als je de paragraaf verder naar rechts wilt hebben kun je meerdere malen op deze knop klikken.
 • Wordpress editor werkbalk ongedaan Met deze knop maak je de laatste actie ongedaan.
 • Wordpress editor werkbalk opnieuw Heb je een actie ongedaan gemaakt en wil je het toch weer herstellen? Klik dan op deze knop.
 • Wordpress editor werkbalk toetsencombinaties weergeven WordPress heeft een aantal toetsencombinaties voor veelgebruikte functies. Klik op deze knop om ze allemaal weer te geven.

Sommige knoppen veranderen dus alleen iets aan de tekst die je daadwerkelijk geselecteerd hebt, terwijl andere knoppen de gehele paragraaf beïnvloeden. Als je een paragraaf wilt afsluiten zet je de cursor op de gewenste plek en klik je op enter, dan maakt WordPress automatisch een nieuwe paragraaf aan.

Een hyperlink toevoegen

De knop “link invoegen” verdient even wat toelichting. Als je een hyperlink wilt invoegen naar een andere website of een andere pagina op je eigen website selecteer je het deel van de tekst dat een hyperlink moet worden en klik je vervolgens op de schakel in de werkbalk:

wordpress handleiding link invoegenEr opent dan een tekstveld onder de geselecteerde tekst waar je de link kunt invoeren. Je kunt hier ook de titel van een pagina of bericht invoeren. Je krijgt dan alle overeenkomende pagina’s en berichten te zien. Selecteer de gewenste pagina en vervolgens zal WordPress zelf de juiste link invullen.

Door op het tandwiel aan de rechterzijde van dat tekstveld te klikken opent een venster voor extra instellingen. In oudere versies van WordPress krijg je dit venster standaard te zien als je een link invoegt. Je kunt hier ook een titel opgeven, een beschrijving van de website of pagina waar je naar linkt.

Verder zie je het vakje “open link in een nieuw venster/tab”. Ik raad je aan dit aan te vinken als je naar een externe website linkt. Druk ten slotte op de knop “bijwerken”.

Revisies

Onderaan de pagina zie je het kopje “revisies”. Hier vind je de eerdere versies van de pagina. WordPress slaat iedere paar minuten een actuele versie van de pagina op zodat je altijd terug kunt naar een eerdere versie als je per ongeluk een fout maakt. Experimenteer dus gerust, er is altijd een weg terug!

Zie jij het onderdeel revisies of andere onderdelen niet? Klik dan rechtsboven op “scherminstellingen” en vink de gewenste vakjes aan.

Je pagina publiceren of bijwerken

wordpress handleiding pagina publicerenRechtsboven op de pagina zie je het kopje “publiceren”. Daaronder vind je diverse onderdelen:

Wijzigingen bekijken : bekijk hoe je pagina er op je website uitziet voordat je deze publiceert.

Status : De status kan “gepubliceerd” zijn, wat betekent dat de pagina op internet te bezoeken is, maar ook “wachtend op review” of “concept” als je de pagina eerst door iemand anders wilt laten controleren of er later aan verder wilt werken.

Zichtbaarheid : Voor de meeste pagina’s zal de zichtbaarheid op “publiek” (of “openbaar”) staan. Dat betekent dat iedereen deze kan bekijken. Je kunt er echter ook voor kiezen een pagina te beveiligen met een wachtwoord of de status op “prive” te zetten, wat wil zeggen dat alleen ingelogde bezoekers met voldoende rechten de pagina kunnen bekijken.

Revisies : zie het vorige kopje

Geplaatst op : Hier wordt de tijd en datum weergegeven waarop je een bericht geplaatst hebt. Je kunt dit echter ook aanpassen. Handig als je bijvoorbeeld nu al een aanbieding wilt invoeren die pas volgende week ingaat (en dus ook pas volgende week op je website mag verschijnen).

In de prullenbak : WordPress heeft, net als Windows, een prullenbak functie. Hiermee kun je pagina’s dus verwijderen, maar dit kun je ook altijd weer herstellen (nou ja, binnen 30 dagen want daarna worden items automatisch uit de prullenbak verwijderd). Je vindt de prullenbak boven het overzicht van alle pagina’s (zie de eerste afbeelding van dit hoofdstuk).

Tenslotte moet je nog even op de knop bijwerken drukken (of publiceren bij een nieuwe pagina). Als je dit niet doet worden de aanpassingen niet op je website doorgevoerd. WordPress zal de wijzigingen overigens wel opslaan als concept (zie de eerder genoemde revisies).

Pagina attributen

pagina attributen wordpress paginaBij pagina attributen kun je instellen of de huidige pagina een hoofdpagina is of een subpagina van een andere pagina. Zo is deze pagina een subpagina van de pagina “/wordpress-handleiding/”.

Als je hier een hoofdpagina instelt wordt de huidige pagina in het navigatiemenu opgenomen als subpagina. Met het venstertje onder “volgorde” kun je bepalen als hoeveelste subpagina deze pagina getoond wordt in het submenu *

Daarnaast wordt de hoofdpagina ook toegevoegd aan de permalink (en dus ook de url), zie ook de toevoeging “/wordpress-handleiding/” in de URL van deze pagina.

Als je thema beschikt over meerdere templates vind je hier ook nog het onderdeel “sjabloon“. Hier kun je kiezen uit een aantal verschillende templates, die ieder zorgen voor een ander uiterlijk van de pagina.

 * Veel WordPress thema’s beschikken over een custom menu waarbij je de menu items handmatig moet aanpassen. Zie daarvoor hoofdstuk 7.

Uitgelichte afbeelding

Dit onderdeel wordt behandeld in hoofdstuk 5.

Ga door naar hoofdstuk 4 : berichten plaatsen of aanpassen

Hulp nodig met je WordPress website?

Deze Wordpress handleiding is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een WordPress website voor je te bouwen, jouw WordPress website te verbeteren of een workshop over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Een kleine eenmalige donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld 🙂

Bedrag €*49 Reacties

 1. Clementine

  Beste Marcel,

  Ik wil graag de knop Indienen in het contactformulier wijzigen. Weet jij hoe dit werkt? Ik werk met het Divi thema.

  Groet,
  Clementine

  Antwoord
 2. Bob de webbouwer

  Hi Clementine,

  Op basis van deze informatie heb ik werkelijk geen idee 😉 Wat wil je precies wijzigen? De kleur?

  Dat zul je waarschijnlijk in de stylesheet moeten aanpassen als het thema daar geen instelling voor heeft. Die stylesheet vind je onder weergave –> editor / bewerker (zie hoofdstuk 7 van deze handleiding) maar dat is wel “knutselen voor gevorderden” 😉

  Groeten van Bob

  Antwoord
 3. belinda

  goedendag,
  ik heb bij een bestaande wordpress site de foto’s aangepast en dus alleen vervangen. Op alle pagina’s gaat dit goed alleen bij de homepage wil ik nu nog een wijziging uitvoeren, maar als ik op bewerken klik krijg ik alleen maar html code over mijn volledige scherm en kan ik niks aanpassen of opslaan. de homepage wordt wel goed weergegeven.

  Antwoord
 4. Bob de webbouwer

  Hoi Belinda,

  Waarschijnlijk is de homepage in jouw geval geen gewone pagina waarbij de tekst kan worden aangepast via de standaard editor.

  In dat geval kun je de homepage alleen bewerken onder het menu weergave –> editor, maar dan moet je echt in de template bestanden gaan werken en dat is niet aan te raden als je daar geen verstand van hebt.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 5. Schaar hek

  Hallo,

  Hoe verander ik de tekst in het tabblad van mijn website? ( op deze pagina is dat: WordPress pagina’s tekste… )

  Gr

  Antwoord
 6. Bob de webbouwer

  Hoi,

  Zo te zien heb je Yoast SEO geïnstalleerd op je site. Dan zie je onder de tekst editor een vak met als titel “Yoast SEO”. In dat vak zie je “snippet bewerker”. De blauwe tekst die je daar ziet is de tekst die in het tabblad verschijnt. Klik daarop om deze te bewerken.

  Heb je geen vak “Yoast SEO”? Klik dan rechtsboven op “scherminstellingen” en vink vervolgens het vakje voor “Yoast SEO” aan.

  Houd er wel rekening mee dat de titel die je in de snippet bewerker invoert ook zo in Google getoond wordt. Probeer dus niet uit alle macht een titel te verzinnen die in het tabblad past maar een titel die goed samenvat wat er op de pagina te vinden is, waarbij je natuurlijk niet vergeet het zoekwoord waarop je wilt scoren te vermelden 😉

  Succes ermee!

  Groeten van Bob

  Antwoord
 7. Paul van der Klein

  Als ik een nieuwe pagina aanmaak verschijnt de tekst en foto ook bovenaan op mijn homepage en ook op de bedoelde nieuwe pagina. Wat doe ik fout?
  Ik gebruik het thema Angel en voeg elementen toe met Visual Composer.

  Antwoord
 8. Bob de webbouwer

  Hoi Paul,

  Dat is heel apart… ik vermoed dat het aan het thema ligt, zal misschien een instelling ofzo zijn. Probeer eens te switchen naar een standaard thema (twentysixteen bijvoorbeeld) om te kijken of het probleem dan verholpen is.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 9. Lette

  Is er een mogelijkheid om de tekst op de knop ‘Indienen’ op het contactformulier te wijzigen naar bijv. ‘Verzenden’?

  Ik gebruik het Divi thema.
  Staat nog niet gepubliceerd.
  Gr. Lette

  Antwoord
 10. Bob de webbouwer

  Hoi Lette,

  Zo te zien is dat niet zomaar mogelijk binnen het Divi thema, dan moet je echt themabestanden gaan aanpassen.

  Je zou Contact Form 7 kunnen gebruiken in plaats van het ingebouwde contactformulier, daar kun je wel zelf bepalen welke tekst er in de verzendbutton komt te staan.

  Succes ermee!

  Groeten van Bob

  Antwoord
 11. paula

  ik wil ook vaste teksten aanppassen in divi formulier. Er staat bijvoorbeeld: Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:” als je formulier niet volledig invult. Dat is krom Nederlands, kan echt niet. Is dit ook ingewikkeld?

  Antwoord
 12. Bob de webbouwer

  Hoi Paula,

  Dat is wel wat ingewikkelder ja, maar met een plugin als LocoTranslate moet dat waarschijnlijk wel lukken. Divi werkt namelijk met speciale taalbestanden (.po en .mo bestanden) en die kun je met die plugin bewerken.

  Als dat niet lukt kun je nog altijd contact form 7 gebruiken, daar kun je alle teksten wel gewoon aanpassen in de plugin zelf.

  Succes ermee!

  Groeten van Bob

  Antwoord
 13. Joop Venus

  Hallo Bob,
  hoe kan ik een logo plaatsen bovenaan in mijn e-mail2 bericht aan de indiener van een inschrijfformulier van Contact Form 7?
  Deze formulier is alleen actief tijdens de carnaval periode
  Bij voorbaat dank voor Uw reactie.

  Antwoord
 14. Bob de webbouwer

  Hoi Joop,

  Door de volgende code toe te voegen aan het bericht inhoud veld:

  <img src="http://www.jouwwebsite.nl/wp-content/uploads/naam-van-de-afbeelding.jpg" />

  Je moet de afbeelding dus via de media bibliotheek uploaden en vervolgens de URL van die afbeelding kopiëren (die krijg je te zien als je in de media bibliotheek op de afbeelding klikt). Die URL plak je dan tussen de ” in de code hierboven.

  Vink nog wel even het hokje bij “HTML indeling gebruiken” aan onder het bericht inhoud veld.

  Succes ermee,

  Groeten van Bob

  Antwoord
 15. Jacq

  Hallo Bob, ik kom er maar niet uit, hoe ik een berichtje, in de juiste Categorie kan plaatsen :/ als ik iets schrijf, komt het op mijn Blog…maar ik wil het gelijk toevoegen in de juiste categorie. Hopelijk kan je mij dit uitleggen…ik vind WordPress erg lastig 😀 al word er verteld dat het heel makkelijk is… alvast bedankt!

  Antwoord
 16. Bob de webbouwer

  Hoi Jacq,

  Excuses voor mijn late reactie, je berichtje was bij de spam beland waardoor ik het nu pas zie. In hoofdstuk 4 van deze handleiding leg ik uit hoe je een bericht kunt toevoegen aan categorieen.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 17. Meg

  Hai!

  In mijn wordpress wil ik graag een nieuwe pagina toevoegen (is ook gelukt), maar in die pagina wil ik graag nieuwe blogpost schrijven en publiceren; dus ik wil niet dat ze verschijnen in mijn normale pagina waar je komt zodra je naar mijn website gaat, maar op een andere pagina. Is dit mogelijk?

  Antwoord
 18. Bob de webbouwer

  Hoi Meg,

  Dat is standaard niet mogelijk, maar wel met behulp van deze plugin. Die gebruik ik zelf ook voor de artikelen onderaan mijn homepage (dat zijn ook berichten). Lees ook de documentatie even om alle mogelijkheden te ontdekken.

  Succes ermee en groeten van Bob

  Antwoord
 19. tamar

  Beste,

  Ik heb subpagina’s in mijn website, maar deze kan ik nergens bewerken ,of terug vinden onder alle pagina’s. Waar zouden deze kunnen staan?

  Groetjes Tamar

  Antwoord
 20. Bob de webbouwer

  Hoi Tamar,

  Alle pagina’s zouden gewoon onder pagina’s moeten staan. Kijk anders eens bij berichten of widgets? Anders biedt je thema misschien nog een andere plek maar dat verschilt per thema.

  Succes ermee en groeten van Bob

  Antwoord
 21. Lizzy

  Hoi Bob,

  Ik probeer al een tijdje de inhoud van mijn titel aan te passen maar dat lukt niet. Maw, als je op het logo klikt, linkt hij bij mij naar een (lege) blog maar ik wil dat hij naar de homepage linkt. Hoe moet dat? Ik gebruik het thema Shoreditch

  Groetjes Lizzy

  Antwoord
 22. Bob de webbouwer

  Hoi Lizzy,

  Het logo linkt meestal naar de pagina die als homepage is ingesteld bij instellingen –> lezen. Dat is standaard “Je laatste berichten”, de blogpagina dus. Als je die instelling wijzigt naar “een statische pagina” en daar de pagina instelt die je als homepage wilt hebben zou het wel goed moeten gaan.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 23. remco

  Hoi Bob,

  sinds een weekje kan ik mijn pagina’s die ik bewerk niet meer zien in de oorspronkelijke bewerkingsmodus. Nu zie ik alleen visueel/tekst en worden wijzigingen ook niet na publiceren gepubliceerd. Voorheen was de pagina met soort van blokken opgebouwd zoals create spacer, origin slider, etc.. en ging ik naar het blokje waar de tekst of foto’s in zaten om deze dan aan te passen.Heeft dit iets te maken met instellingen of een update van WP??

  Antwoord
 24. Bob de webbouwer

  Hoi Remco,

  Dat klinkt alsof je een page builder plugin geïnstalleerd had, en aangezien je het hebt over “origin slider” zal dat hoogstwaarschijnlijk de plugin van SiteOrigin geweest zijn. Zie je die nog bij de plugins staan en is die nog actief?

  Groeten van Bob

  Antwoord
 25. remco

  Hoi Bob,

  de volgende plug in is geinstalleerd: Page Builder by SiteOrigin for Create. Deze heeft de status actief

  Antwoord
 26. Bob de webbouwer

  Hoi Remco,

  Dan zou je naast de tabbladen “visueel” en “tekst” ook een tabblad “page builder” (of de Nederlandse versie daarvan) moeten hebben. Anders zou ik het eens proberen op het helpforum van SiteOrigin zelf.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 27. remco

  Hoi Bob, je hebt mij in ieder geval een eind op weg geholpen. Ik ga verder even kijken of het zo gaat lukken. Mocht ik er niet uitkomen, neem ik met je contact op. Dank!

  Antwoord
 28. remco

  Hoi Bob, het werkt weer! Wat ik gedaan heb is het volgende: ik heb de page builder Page Builder by SiteOrigin for Create verwijderd, met alle data en daarna opnieuw geïnstalleerd. Nu geeft pagina idd weergave zoals deze oorspronkelijk was ingesteld.

  Antwoord
 29. Bob de webbouwer

  Mooi zo, en fijn dat je nog even laat weten hoe je het hebt opgelost 🙂

  Groeten van Bob

  Antwoord
 30. ludopaf

  hoi als ik nu een pagina open komt er op elke pagina heel veel letters te staan hoe los ik dit op

  Antwoord
 31. Bob de webbouwer

  Wat bedoel je precies? Staan die letters tussen rechte haken, bijvoorbeeld [vc-row] of [et-row]? Dan is de pagina waarschijnlijk opgemaakt met een pagebuilder plugin die nu uitgeschakeld is. Als je die plugin weer activeert zou het probleem weer opgelost moeten zijn.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 32. arjan filmer

  hoi Bob
  hoe verander ik de tekst in mijn home?
  de tekst die boven mn blog staat

  Antwoord
 33. Bob de webbouwer

  Hoi Arjan,

  Dat verschilt per thema, misschien bij theme options ofzo?

  Groeten van Bob

  Antwoord
 34. Aida

  Hoi Bob,

  De ‘save’ en ‘cancel’ buttons werken niet in cms. Dus als ik teksten aanpas of nieuwe elements toevoeg. Krijg geen reactie of foutmelding.

  Heb jij een idee wat er kan zijn?

  Groet,
  Aida

  Antwoord
 35. Bob de webbouwer

  Hoi Aida,

  Is alles up to date? Gebruik je ook de laatste versie van Avada? Anders zou ik even contact opnemen met hun support. In mijn ervaring zijn ze heel behulpzaam, zelfs als je eigenlijk geen recht meer hebt op support.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 36. Aida

  Hoi Bob,

  Dank voor je reactie.
  Ik had een wordpress update gedaan maar kreeg geen avada update notificatie. Zie dat ik nu inderdaad core en de fusion builder kan updaten.

  Ga dit proberen!

  Thanks

  Antwoord
 37. Bob de webbouwer

  Hoi Aida,

  Fijn dat je nog even terugkoppelt 🙂 Oudere versies van Avada geven inderdaad wat problemen met WordPress 4.9 dus updaten zal dat waarschijnlijk wel verhelpen. Wel eerst even een backup maken natuurlijk 😉

  Groeten van Bob

  Antwoord
 38. Sonja

  Hoi! ik ben via Google bij je terecht gekomen omdat ik geen ‘revisies’ optie meer heb in mijn berichten pagina, noch kan ik hem aanklikken in het scherminstellingen gedeelte. Wat gaat er mis? Ik ben nu namelijk al mijn tekst kwijt en hoop hem terug te kunnen vinden via revisies.

  Ik hoor het graag!

  Antwoord
 39. Bob de webbouwer

  Hoi Sonja,

  Hmmm als al je teksten weg zijn en je hebt ook geen revisies meer ben ik bang dat er iets mis is gegaan met de database ofzo… ik zou het hostingbedrijf even benaderen of zij nog een backup hebben.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 40. Eric Ypma

  Dag Bob, als ik teksten vanuit HTML pagina’s upload naar WP worden de regels (willekeurig ?) afgebroken op plaatsen waar dat niet de bedoeling is. Het kost mij een hoop tijd om dit recht te trekken. Wat is hier tegen te doen ? Bij voorbaat dank voor een antwoord.

  Antwoord
 41. Bob de webbouwer

  Hoi Eric,

  Probeer de tekst eens in het “tekst” tabblad te plakken (dus niet in het “visueel” tabblad).

  Groeten van Bob

  Antwoord
 42. Eric Ypma

  Bedankt voor de snelle reactie, maar helaas is dit niet de oplossing, volgens mij heeft dit iets met instellingen te maken

  Antwoord
 43. Bob de webbouwer

  Hoi Eric,

  Kopieer je dan de tekst vanaf de “voorkant” van de website, of echt de HTML code? Als je de tekst gewoon vanaf de website kopieert (dus niet de HTML code) en plakt in het “tekst” tabblad zou alle opmaak gewist moeten worden.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 44. larissa

  Beste Bob,

  Ik kan een sidebar aan de rechterkant niet terugvinden op de landingspage. Als ik de backend open en dan pagina’s –> frontpage zie ik wel een verticale stippellijn? Staat daar tekst achter? Zo ja, hoe kan ik die tekst zien? ik kan alleen de tekst zien die in de introductie staat maar niet die van de sidebar

  Antwoord
 45. Bob de webbouwer

  Hoi Larissa,

  Had je het inmiddels al gevonden? Aangezien de sidebar op de atelier site gewoon werkt?

  Groeten van Bob

  Antwoord
 46. Dick S

  Zou willen weten hoe je de tekst op een pagina verder van de kantlijn / rand kan krijgen.

  Antwoord
 47. Bob de webbouwer

  Hoi Dick,

  Als je geen page builder plugin gebruikt zul je dat waarschijnlijk met wat custom CSS moeten doen. Die kun je toevoegen via weergave –> customizer –> extra CSS. Onderstaande code zal waarschijnlijk wel werken op jullie site:

  .entry-content {
     padding-left: 20px;
     padding-right: 20px;
  }

  Die 20 kun je naar wens aanpassen; hoe hoger het getal, hoe verder van de kantlijn. Uiteraard is padding-left de ruimte aan de linkerkant en padding-right de ruimte aan de rechterkant. Dat kunnen twee verschillende waardes zijn.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 48. Dick

  Bob bedankt.

  Het werkt.

  Antwoord
 49. Bob de webbouwer

  Mooi zo Dick, en bedankt voor de terugkoppeling 🙂

  Groeten van Bob

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *