Bob de webbouwer bouwt en verbetert websites 040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

In mijn Thrive Architect review schreef ik al dat het team van Thrive Themes al geruime tijd aan de Thrive Theme Builder werkte. Nu is deze eindelijk beschikbaar!
Eens kijken of de Thrive Theme Builder het wachten waard was.

Thrive Theme Builder settings

thrive theme builder review

De eerste indruk van de Thrive Theme builder is in elk geval goed. je moet eerst de Thrive Product Manager plug-in installeren en inloggen op je account. Vervolgens wordt automatisch het Shapeshifter thema – met daarin de Thrive Theme Builder -geinstalleerd en geactiveerd. 

Je wordt verwelkomd door een installatiewizard, waarmee je het logo, de belangrijkste huisstijl kleur (die als accentkleur voor het thema wordt gebruikt) en standaard layouts voor de header, footer, blog (archief en single). pagina’s en homepage kunt instellen.

Voor de homepage kunt je een bestaande pagina gebruiken, of kiezen uit enkele standaard layouts. Nadat je de basis hebt ingesteld leidt een video van 15 minuten je door de basis van de Thrive Theme Builder (die je natuurlijk ook weg kunt klikken)

Het meest opvallende onderdeel van de Thrive Theme Builder is de linker sidebar, waar je de instellingen die je in de wizard hebt gemaakt kunt aanpassen, maar ook de standaard typografie voor de kopteksten, alinea’s, links enzovoort kunt instellen.

Om het ontwerp van je site consistent te houden bevat het standaard kleurenpalet alleen verschillende tinten van de huisstijl kleur die je eerder hebt gekozen.

Je kunt echter ook andere kleuren toevoegen en deze als globaal instellen. Het voordeel hiervan is dat als je die kleur in de instellingen verandert, deze overal verandert waar je hem hebt gebruikt. De eerder ingestelde huisstijl kleur is ook zo’n globale kleur.

Onderaan de pagina vind je de revisies en undo / redo knoppen. Je kunt hier ook bekijken hoe de pagina er op mobiel en tablet uitziet.

Bovenaan de pagina vind je de pagina instellingen. Daar kunt je dingen als publicatie instellingen aanpassen, welke template je op deze specifieke pagina wilt gebruiken (je kunt per pagina een andere template instellen als je wilt) en dingen zoals de header, footer, titel, uitgelichte afbeelding etcetera weergeven of verbergen.

Thrive Theme Builder templates

Op het moment van schrijven heb je de keuze uit 33 standaard pagina templates.
Elke template bestaat uit meerdere onderdelen, zoals een header, hero sectie, content area, call to action, footer en sidebar.

Je kunt eenvoudig elk onderdeel van een template aanpassen; klik gewoon op het onderdeel dat je wilt bewerken en de instellingen voor dat specifieke onderdeel worden geopend in de sidebar.

Als je bijvoorbeeld op de header klikt kun je  de standaard header vervangen door een andere (je hebt de keuze uit 30+ header templates), een transparante of sticky header instellen, de typografie aanpassen, de achtergrond wijzigen en een schaduw of shape divider instellen.

Verder kun je kiezen uit 37 hero designs, 23 call to action designs (ideaal voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief inschrijfformulier), 28 footer designs enzovoort.
Keuze genoeg dus.

Ook de globale velden in het Thrive Dashboard zijn een goede toevoeging. Daar kun je dingen instellen als de contactgegevens van het bedrijf, links naar je social media profielen, privacybeleid, contactpagina enzovoorts.  Daarnaast kun je ook je eigen globale velden toevoegen.

Die globale velden kunnen worden gebruikt in je templates. Als je een van die globale velden in het dashboard bewerkt (bijvoorbeeld omdat het telefoonnummer is gewijzigd) wordt het overal waar je dat veld gebruik hebt automatisch aangepast.

thrive theme builder template

Thrive Architect Light

thrive theme builder architect lite

Voor het bewerken van content elementen (zoals tekst, afbeeldingen en knoppen) gebruikt de Thrive Theme Builder een light versie van Thrive Architect, Thrive’s eigen pagebuilder.

Thrive Architect wordt eigenlijk verkocht als een afzonderlijke plugin, maar omdat je ook met alleen de Thrive Theme Builder je content kunt bewerken is er een basisversie met minder opties inbegrepen.

Maar wat zijn de verschillen tussen Thrive Architect Light en de volledige versie?

Allereerst heb je geen toegang tot de landingspagina templates in Thrive Architect.

Ten tweede ontbreken er ook een paar modules, zoals een countdown, counters, een call to action element en prijstabellen.

Het laatste verschil dat ik op het eerste gezicht kan vinden is dat ik slechts 4 shape dividers heb in de light versie, terwijl de volledige versie van Thrive Architect er ongeveer 45 biedt.
Eerlijk gezegd zijn de paar extra’s die je krijgt in de volledige versie van Thrive Architect naar mijn mening de meerprijs niet waard (al is die niet heel erg hoog).

Lees mijn Thrive Architect-recensie voor meer informatie over de pagebuilder.

Thrive Theme Builder prijs : $ 97,00 eenmalig

Een single site licentie voor Thrive Architect kost $ 97,00. Dat is een eenmalig bedrag, met levenslange updates! Dat is $ 30,00 meer dan een Thrive Architect licentie, maar dat is het naar mijn mening absoluut waard. En er is ook een zeer aantrekkelijk geprijsde 5 site licentie verkrijgbaar.

Andere Thrive producten

Zoals ik al zei zijn er nog meer producten in de Thrive stal. I heb het al gehad over de Thrive Theme Builder en Thrive Architect, maar daarnaast zijn de volgende producten verkrijgbaar: 

  • Thrive Leads is een geavanceerde opt-in formulier bouwer om meer nieuwsbrief inschrijvingen te krijgen
  • Thrive Ovation is een testimonial plugin die automatisch reacties verzameld van Facebook, Twitter en re blog. Ook kun je automatisch klanten mailen voor een referentie. 
  • Thrive Ultimatum is een plugin waarmee je tijdelijke aanbieding kunt laten zien aan individuele gebruikers.
  • Thrive Headline optimizer laat je A/B testen instellen voor je titels en kiest automatisch de beste variant.
  • Thrive Clever Widgets voegt conditional logic toe aan widgets, waardoor je bepaalde widgets wel of niet kunt tonen op een bepaalde pagina, in een bepaalde categorie enz.
  • Thrive Quiz Builder is een plugin om een quiz te maken (waarbij het uiteindelijke doel marktonderzoek, meer nieuwsbrief inschrijvingen en meer exposure op social media is)
  • Thrive Comments breidt de standaard WordPress reacties uit met de mogelijkheid reacties te liken, erop te stemmen en deze te delen op social media. 
  • Thrive Optimize is ook een A/B test plugin, maar dan voor complete pagina’s. Deze is echter wat duurder en kost $ 127,00 voor een 1 site licentie.

Thrive lidmaatschap

Thrive Architect is echt een hele mooie page builder, met een goede collectie conversieverhogende templates. Maar Thrives focus op conversieoptimalisatie blijkt pas echt uit de andere producten. Die producten zijn op zich niet heel duur, maar als je ze allemaal wilt hebben is het toch een flinke investering. 

Daarom heeft Thrive het Thrive membership geintroduceerd. Dat membership kost $ 19,00 per maand, en geeft toegang tot al hun producten. Je kunt deze producten gebruiken op 25 eigen websites. Als je een webbouwer bent zoals ik en je wilt de Thrive producten op sites van klanten gebruiken heb je de agency licentie nodig, die kost $ 49,00 per maand. Daarvoor mag je de Thrive producten op maximaal 50 (klant)websites gebruiken. 

Of het Thrive lidmaatschap een goede deal is? Ik weet het niet. Zijn de producten van Thrive goed? Absoluut, ze behoren tot de beste die ik ken. Daarnaast krijgen Thrive leden toegang tot exclusive content, zoals speciale templates en artikelen. Maar die $ 19,00 per maand moet wel per jaar vooruit betaald worden, dus het is nog steeds een flinke investering van
$ 228,00, ieder jaar weer…

Bij Elegant Themes krijg je voor datzelfde bedrag een lifetime licentie (dus geen jaarlijks terugkerende kosten) voor al hun producten. Een van die producten is Bloom, een plugin met dezelfde functionaliteit als Thrive Leads (weliswaar minder uitgebreid), en Divi biedt standaard de mogelijkheid elk gewenst element A/B te testen. Daarnaast heeft een licentie van Elegant Themes geen enkele restrictie; je mag hun producten op zoveel websites gebruiken als je wilt, ook op websites van klanten.

Conclusie

De Thrive Theme Builder is een prima builder. Een sterk punt is dat je gewoon op een template onderdeel kunt klikken – bijvoorbeeld op de header, footer, hero sectie en sidebars – om deze aan te passen. Bij de meeste andere theme builders moet je eerst in de backend naar het betreffende onderdeel gaan om dit te bewerken, wat veel minder intuïtief werkt. Ook dingen als de installatie wizard, introductie video en globale kleuren vind ik sterk.

Ook top dat ze ook “light” versie van Thrive Architect meeleveren, maar ik ben bang dat ze niet al te veel exemplaren van de volledige versie meer zullen verkopen … naar mijn mening hadden ze beter een iets hogere prijs kunnen rekenen en de volledige versie van Thrive Architect toe moeten voegen aan de theme builder.

Voor wat het Thrive lidmaatschap betreft, dat zou ik waarschijnlijk niet aanraden omdat ik het wat te prijzig vind. Dat is absoluut de enige reden waarom ik het niet zou aanraden, want de producten van Thrive behoren tot de top op hun gebied. Dus als jij vind dat deze geweldige tools het geld wel waard zijn zou ik zeker zeggen “Ga ervoor!”.

Hulp nodig met Thrive of een andere builder?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je iets koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je de Thrive Theme Builder wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet 😉

Ga je de Thrive Theme Builder niet kopen maar wil je me toch bedanken voor dit artikel? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag €*Gerelateerde artikelen