Bob de webbouwer bouwt en verbetert websites 040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com
Ik heb in het verleden regelmatig meegemaakt dat de e-mailfunctie van WordPress niet goed werkte. Zo werden contactformulieren niet verzonden, evenals de e-mails van WooCommerce. De oplossing daarvoor is echter verrassend eenvoudig…

In dit artikel lees je:

  • Dat het admin e-mail adres in de WordPress instellingen moet eindigen op de domeinnaam van je website
  • Dat je in Contact Form 7 ook dit adres moet gebruiken voor een correcte werking
  • Dat dit ook geldt voor WooCommerce

Gebruik het juiste e-mailadres!

Het e-mail adres bij instellingen –> algemeen (het admin e-mail adres dus) dient te eindigen op de domeinnaam waarop je website staat. In mijn geval is dat e-mailadres bijvoorbeeld bob@bobdewebbouwer.com; mijn website staat immers op www.bobdewebbouwer.com.

Ook info@bobdewebbouwer.com, pietje@bobdewebbouwer.com enzovoorts zouden prima werken, zolang het maar een adres @bobdewebbouwer.com is.

Als je ander e-mail adres gebruikt (bijvoorbeeld @gmail.com, @hotmail.com, @kpn.nl,@upc.nl, @ziggo.nl) werken bepaalde e-mail functies niet correct.

Contact Form 7 werkt niet

Ook veel foutmeldingen bij de populaire contactformulier plugin Contact Form 7 worden veroorzaakt door een verkeerd e-mail adres.

Bij deze plugin kun je echter per formulier instellen naar welk mailadres het formulier verzonden wordt. Standaard is dit het admin adres, maar ook als je daar een ander mailadres invult dient dit te eindigen op de domeinnaam waarop je WordPress website staat voor een correcte werking. Bij sommige hostingbedrijven geldt dit ook voor het “van” adres.

WooCommerce email werkt niet

Je raadt het al, ook de veelgebruikte webshop plugin WooCommerce verstuurt alle e-mails via het interne mailsysteem van WordPress, en werkt dus alleen als het e-mail adres eindigt op de juiste domeinnaam zoals hierboven beschreven.

Hulp nodig met je website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een workshop over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Een kleine eenmalige donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld 🙂

Bedrag €*WordPress verstuurt geen e-mail

Gratis website tips ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van interessante artikelen, kortingsacties van populaire plugins en andere dingen om je website nog beter te maken? Laat dan hieronder je e-mail adres achter!

Gelukt! Controleer je inbox even voor de bevestigingslink.